Asiakastarina

Tapojärven uusi mobiilisti toimiva verkkokoulutus-
ympäristö

Tapojärvi Oy | Mari Pilventö, toimitusjohtaja

tapojarvi digikoulutus referenssi
  YRITYS

Tapojärvi on lappilainen kaivosyritys, jonka kasvutarinaa tehdään jo kolmannessa polvessa. Tarina alkaa vuodesta 1955, kun yrityksen perustaja, torniolainen Esko Tapojärvi, osti Pobeda-merkkisen auton ja aloitti taksipalveluiden tarjoamisen. 

Nyt jo noin 600 henkilöä työllistävä Tapojärvi tunnetaan kaivosalan palveluyrityksenä, joka on erikoistunut kiertotalouteen ja teollisuusprosessien sivutuotteina syntyvien materiaalien tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen käyttöönottoon. 

www.tapojarvi.com

  TOIMIALA

Teollisuus, kaivostoiminta

  AVAINASIAT

Työturvallisuuden kouluttamista digitaalisella koulutusalustalla

Kaivosalalla turvallisuus on asia, josta ei voi tinkiä. Turvallisuuden takaamisessa koulutuksella on tärkeä rooli. Tapojärven työntekijät voivat nyt kouluttautua ja tarkistaa turvallisuusasioita näppärästi vaikka omilta kännyköiltään.

Kaivostoimintaan liittyy aina joukko vakavia turvallisuusriskejä. Onnettomuusriskejä aiheuttavat muun muassa liikenne, louhinnan räjäytykset, sortumat ja mahdolliset päästöt rikastuslaitoksilla. Ei siis ihme, että ala on tiukasti säädelty, ja turvallisuus on huomioitava aina uusien tuotantoalueiden suunnittelusta eri työvaiheiden kautta lopputuotteeseen asti. Turvallisuuden takaamisessa koulutuksella on tärkeä rooli.

Tapojärvellä painotetaan ennakoivaa turvallisuusjohtamista. Sen työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä pohjautuu ISO 45011 -standardiin.

- Turvallisuus perustuu perehdyttämiseen, systemaattiseen ennakointiin ja ohjeistusten noudattamiseen, Tapojärven vt. toimitusjohtaja Mari Pilventö sanoo.

Meillä on pakollinen perehdytys kaikille uusille työntekijöille ja uusille työmaille siirtyville työntekijöille. Myös nykyiset työntekijät kertaavat tuon perehdytyksen kahden vuoden välein.

Selkeä ja helppokäyttöinen koulutusympäristö

Perehdyttämis- ja turvallisuuskoulutus saatiin Tapojärvellä nyt entistä helpommin ja joustavammin työntekijöiden saataville uuden e-learning -perehdytyksen ansiosta. Uusi Mediamaisteri verkkokoulutusympäristö rakennettiin Mediamaisterin kanssa.

- Jokainen meille tuleva työntekijä voi nyt suorittaa verkossa perehdytyksen jo siinä vaiheessa, kun on tulossa meille töihin. Se säästää kouluttajien ja esimiesten aikaa, sillä uusilla työntekijöillä on jo valmiina jonkinlaiset perustiedot ennen varsinaista, työpaikalla tapahtuvaa perehdytystä, Pilventö kertoo.

Olennaista uuden verkkokoulutusympäristön rakentamisessa oli ottaa huomioon, että järjestelmän pitää olla näppärästi käytettävissä myös mobiilisti.

On tärkeää, että koulutusmateriaali on saatavilla milloin ja missä vain. Nyt kuka tahansa työntekijä pääsee tarkistamaan milloin vain ja vaikka omalta kännykältään, että mitenkäs nämä turvallisuusasiat menivätkään juuri tällä työmaalla, hän sanoo.

- Oli myös tärkeää huomioida, että maan alla internet ei välttämättä toimi.

Tapojärven verkkokoulutusympäristö perehdytyskoulutuksineen on tarjolla kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja italiaksi. Mediamaisteri toteutti ja suunnitteli verkkokoulutusympäristön lisäksi koulutussisällöt yhdessä Tapojärven omien kouluttajien kanssa. Mari Pilventö kertoo olevansa tyytyväinen niin yhteistyöhön Mediamaisterin kanssa kuin uunituoreen koulutusympäristön toteutukseen.

Järjestelmämme on helppokäyttöinen, selkeä ja itsensä selostava. Ne olivat meille ne tärkeimmät asiat. Myös ulkoasu noudattaa yrityksen linjaa, hän toteaa.

Työturvallisuuskoulutukset ja perehdytykset verkkoon

Oletteko ajatelleet työturvallisuuskoulutusten ja perehdytysten viemistä verkkoon?  Varaa aika meidän asiantuntijan kanssa ja katsotaan yhdessä mikä olisi paras ratkaisu teille. 

OTA YHTEYTTÄ  

Katso myös muut asiakastarinat

Pohjantähden verkkokoulutusympäristö modernisoitiin

Pohjantähti uudisti sähköistä koulutustoimintaa nykyaikaisella verkkokoulutusympäristöllä sekä tehokkaalla automaatiolla.

Satakunnan sydänpiirin koulutusympäristön uusi ilme

Mediamaisteri mukana kehittämässä Satakunnan Sydänpiirin Verkkopuntari-koulutusympäristöä.

Adeptus toi verkkokoulutukset osaksi koulutustoimintaansa

Adeptus on vuonna 2001 perustettu asiantuntijatalo, joka tarjoaa myynnin ja johdon valmennuksia sekä välineitä