ASIAKASTARINA

Verkkokoulutus opastaa iLOQin henkilöstöä vastuullisuuteen

Joonas Koivula, HR Specialist

Door
  ASIAKAS

iLOQ on digitaalisten pääsynhallintaratkaisujen edelläkävijä. Yrityksen älykkäät lukitusjärjestelmät tuovat huippuluokan turvaa kotien asukkaille ja minkä tahansa toimitilojen käyttäjille. iLOQ kasvaa vauhdikkaasti ja haluaa varmistaa henkilöstönsä osaamisen tarjoamalla laajan kattauksen laadukkaita verkkokursseja.

www.iloq.com

  TOIMIALA

Turvallisuus 

  AVAINSANAT

Verkkokurssi, verkkokoulutus, vastuullisuuskoulutus

Logo

 

iLOQ panostaa henkilöstönsä osaamiseen monien koulutusten turvin. Aiemmin verkkokurssit on toteutettu omin voimin, mutta uuden vastuullisuuskoulutuksen kohdalla haluttiin saada aikaan entistä vaikuttavampi lopputulos. 

Haastattelimme iLOQin HR Specialistina työskentelvää Joonas Koivulaa, joka vastaa yrityksen L&D-asioista, verkko-oppimisen järjestelmästä ja koulutusmateriaaleista, sekä liudasta muita sisäisen viestinnän ja HR-tehtäviä.


Strateginen tarve vaikuttavalle vastuullisuuskoulutukselle

Vastuullisuus on ollut tärkeä teema iLOQin taipaleen alusta asti. Yhteiskunnan muutokset ovat korostaneet sen roolia entisestään, minkä vuoksi aihepiirin ympärille haluttiin luoda erillinen verkkokoulutus.

Tavoitteena oli kasvattaa tietoisuutta ja ymmärrystä siitä, mitä vastuullisuus eri muodoissaan tarkoittaa iLOQin työntekijöiden arjessa. Talon sisältä löytyvää e-learning -osaamista haluttiin täydentää ulkopuolisen kumppanin näkemyksellä.

“LMS on ollut meillä käytössä pari vuotta, ja itse tehtyjen kurssien myötä meille onkin muodostunut vahva ymmärrys verkkokoulutusten toteuttamisesta. Tämän projektin kohdalla halusimme nähdä millaista lisämaustetta osaava kumppani voisi tuoda koulutusten rakentamiseen ja sisältöihin.”

Käytössä olleen oppimisalustan tarjoajan sijaan Joonas lähti googlaamaan muita toimittajia, joilta löytyy rautainen kokemus verkkokoulutuksista, monipuolinen teknologinen työkalupakki, sekä vahvaa verkkopedagogista näkemystä.

“Mediamaisteri vakuutti meidät hyvällä palveluasenteella ja tekemisen meiningillä. Heillä oli tarjota kiinnostavia työkaluja ja selkeä ratkaisu meidän tarpeeseen.”


E-learning2-1

 

Puolituntinen itseopiskeltava kurssi koko henkilöstölle

Yhteistyön tuloksena syntyi n. 30 minuutin mittainen vastuullisuuskoulutus iLOQin nykyiselle oppimisalustalle. Koulutuksen tarkoituksena oli:

  • Varmistaa, että henkilöstö ymmärtää vastuullisuuden osa-alueet ja merkityksen
  • Kertoa ja ohjeistaa miten vastuullisuus toteutuu iLOQilla ja miten teemaa viedään eteenpäin tulevaisuudessa

“Vastuullisuuskoulutus tuli osaksi meidän ns. pakollisia kursseja, joihin kuuluu myös code of conduct, tietoturva-, laatu- ja ympäristökoulutus. Halusimme erottaa vastuullisuuden omaksi kokonaisuudeksi, vaikka teema liippaakin läheisesti muiden koulutusten aiheita.”

Projektin erityispiirteitä

  • Koulutussisältö rakentui lennossa: Vastuullisuuden materiaaleja (muu kuin yrityksen  strategiaan liittyvä) ei löytynyt valmiina, joten ne rakentuivat yhteistyön edetessä. Tämä jarruttaa hieman toteutusta, mutta samalla tulee arvioitua kriittisesti, mitkä sisällöt ovat oleellisimpia, jotta kokonaisuus ei paisu valtavaksi.
  • Interaktiivinen ja moderni lopputulos tuo vaikuttavuutta: Aiemmista PowerPoint-koulutuksista haluttiin siirtyä vaikuttavampaan muotoon, jotta henkilöstö voisi aidosti innostua aiheesta. Articulaten Rise 360 varmisti sujuvan ja kaikille laitteille optimoidun oppimiskokemuksen.
  • Oppimisalusta ja verkkokoulutus eri toimittajilta: Tämän osalta oli varmistettava, että Mediamaisterin toimittamat työkalut ja sisällöt toimivat käytössä olevalla oppimisalustalla. Kaikki toimi kuten pitikin, joten uuden kumppanin valinnasta ei aiheutunut päänvaivaa.📚
Nappaa vinkit oppimisalustan valintaan 📚

iLOQ_ Outside

 

Kurssin suoritusaste ja vaikutus iLOQin koulutustoimintaan

iLOQ työllistää n. 250 henkilöä kymmenessä maassa, ja koulutus on tarkoitettu heille kaikille. Kuukausi sen jälkeen kun koulutus julkaistiin, yli puolet henkilöstöstä oli suorittanut kurssin.

Vahva startti kertoo siitä, että koulutuksen rakenne ja sisällöt toimivat.

“Henkilöstön kurssipalaute on ollut positiivista. Moderni koulutus on jopa kasvattanut innostusta kursseja kohtaan – eiköhän muutkin käytössä olevat kurssit haluta pian päivittää yhtä hienoiksi.”

Quotes

Sen lisäksi että tietoisuus vastuullisuuden teemoista on kasvanut koulutuksen myötä, kumppanin sparraus on tuonut uusia ajatuksia ja vahvistanut verkko-oppimisen asemaa iLOQilla.

“Yhteistyö Mediamaisterin kanssa on avannut meidän silmät erilaisille mahdollisuuksille ja työkaluille, joiden avulla voidaan jatkossakin rakentaa kiinnostavia kursseja ja modernisoida vanhoja verkkokoulutuksia.”

Ruusuja verkkokouluttamisen asiantuntijoille

Mediamaisterin tärkein rooli yhteistyössä on ollut verkkopedagogisella puolella. Ymmärrys oppijoiden tarpeista otettiin huomioon työkalujen valinnassa ja kurssin laajuuden sekä rakenteen määrittelyssä.

 “Mediamaisterin porukka on hoitanut tonttinsa vakuuttavasti, ilman yllätyksiä tai kompastuskiviä. Jos etsit moderneja verkkokouluttamisen työkaluja, vahvaa pedagogista osaamista, ja toimivaa yhteistyötä, niin voin ainoastaan suositella heitä kumppaniksi.”


Joonas1

Joonas Koivula
HR Specialist
iLOQ Oy

 

Virkistä väsynyt verkkokurssi? 🙋

Verkko-oppimisen pitää olla innostavaa, koska muuten saat olla jatkuvasti patistamassa ihmisiä kurssien pariin. Kerro meille millaisen koulutuksen tarvitset – kerromme millaista teknologiaa ja temppua sen toteutuksessa voisi käyttää.

VARAA ESITTELY  

Katso myös muut asiakastarinat

Tampereen korkeakouluyhteisön uusi verkko-oppimisympäristö

Oppilaitosten yhdistämisprosessi piti sisällään myös digitaalisten oppimisympäristöjen yhdistämisen.

Partiolaisten koulutustoiminnan digiharppaus

Partiolaiset uudistivat verkkokoulutusympäristön vastaamaan paremmin tulevaisuuden tavoitteita.

Tapojärven uusi mobiilisti toimiva verkkokoulutusympäristö

Perehdyttämis- ja turvallisuuskoulutus saatiin Tapojärvellä nyt entistä helpommin ja joustavammin työntekijöiden saataville uuden e-learning -perehdytyksen ansiosta.