ePerehdytys lisää tehokkuutta ja työturvallisuutta

  27. marraskuuta, 2018     Sami Sivonen

ePerehdytysKahden vuoden välein järjestettävät FinnBuild 2018 -messut huipentuivat jälleen Highlights -kilpailuun, jossa rakennusalan mielenkiintoisimmat tuotteet ja palvelut palkittiin. Tämän vuoden kilpailuun haki mukaan 69 yritystä, joista 11 sai Highlights-kunniamaininnan.

Koko Highlights -kilpailun voittajaksi valittiin verkkopohjainen, erityisesti rakennustyömaiden työturvallisuuteen keskittyvä ePerehdytys-koulutus.


ePerehdytys vastaa rakennusalan suurimpaan haasteeseen

Raadin puheenjohtajan, Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n Ilkka Salon mukaan kilpailun parhaita yhdisti hakemukset, joissa konkreettisiin haasteisiin oli laadittu selkeät perustelut ratkaisujen hyödyistä koko rakennusalalle.

”On helppoa keskittyä työmaakohtaisiin riskitekijöihin, kun yleisperehdytys on kunnossa jo etukäteen. Näin ajankäyttö tehostuu. Kyseessä on sekä turvallisuutta että laatua edistävä innovaatio, joka soveltuu sekä rakennus- että talotekniikkaväelle. Koulutus vaikuttaa kattavasti läpi koko alan.” Salo kuvailee kilpailun voittajaa.

Mikä ihmeen ePerehdytys?

ePerehdytys on helppokäyttöinen, 40 minuutin mittainen verkkokoulutus, jonka työntekijät suorittavat itsenäisesti ennen työmaalle menoaan. Järjestelmä otettiin rakennusalalla käyttöön runsas vuosi sitten, kun työmailta nousi tarve helpottaa työntekijöiden perehdyttämistä ja säästää samalla työntekijöiden aikaa. Verkkopohjaisen ePerehdytyksen avulla työntekijä voi suorittaa työturvallisuuden yleisperehdytyksen myös mobiililaitteella itselleen parhaiten sopivana hetkenä. Hyväksytysti suoritettu ePerehdytys on voimassa vuoden kaikilla rakennustyömailla. Tämä tarkoittaa, että aikaa jää enemmän työmaakohtaiseen perehdytykseen, mikä parantaa työturvallisuutta.

Voiton toi ainutlaatuinen yhteistyö

ePerehdytyksen takana ovat RATEKO, Suomen Rakennusmedia, Rakennusteollisuus RT ry ja Mediamaisteri. ”ePerehdytys on ainutlaatuisen yhteistyön tulos, joka on vahvistanut yritysten, liittojen, järjestöjen ja viranomaisten välistä dialogia ja verkostoja”, sanoo Suomen Rakennusmedia Oy:n toimitusjohtaja Heidi Husari. ”Taustalla oleva osaaminen ja asiantuntijajoukko, sekä jatkuva kehitystyö varmistaa sen, että perehdytysaineisto pysyy ajan tasalla.”  

 

Kiinnostuitko siitä, miten verkko-oppimisympäristöä (LMS) voitaisiin hyödyntää teidän organisaatiossa? Lataa ilmainen opas alta.

LATAA LMS-OPAS

Sami Sivonen ja Anne Kuokkanen

Lue lisää aiheesta:

http://www.rakennusteollisuus.fi/Tietoa-alasta/Tyoturvallisuus/eperehdytys/mika-eperehdytys-on/ 

https://www.rakennuslehti.fi/2018/10/finnbuildin-highlights-palkinto-meni-netissa-tehtavalle-tyoturvallisuuden-perehdytykselle/

http://www.rakennusteollisuus.fi/Ajankohtaista/Tiedotteet1/2018/sahkoinen-eperehdytys-vahvistaa-tyoturvallisuusosaamista/

https://www.mediamaisteri.com/blog/eperehdytys 

Verkkokoulutus ja perehdytys >

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas