ePerehdytys, referenssi rakennusalalle toteutetusta verkkoperehdytyksestä

Kirjoittanut Mikko Toriseva 27.9.2017 10:57:03
Löydät minut täältä:
DSC_3244-561249-edited.jpg

Uusi, tulevaisuudessa parhaimmillaan koko Suomen rakennusalan kattava ePerehdytys-järjestelmä julkaistiin hiljattain. Tarve hankkeeseen tuli työmailta. Perehdytysaineiston tuottivat mukana olleet rakennusyritykset, ja alustan sekä pedagogisen osaamisen projektiin toi verkko-oppimisen asiantuntijayritys Mediamaisteri.

Rakennusteollisuus RT ry sekä siihen kuuluvat Suomen Rakennusmedia ja RATEKO alkoivat syksyllä 2016 suunnitella uudenlaista ePerehdytys-järjestelmää, jonka ideana oli helpottaa perehdytystä ja säästää työntekijöiden aikaa. Kun kymmeniä kertoja vuodessa eri työmailla työskentelevä työntekijä on aikaisemmin saanut työmaakohtaisen perehdytysaineiston, tarjoaa ePerehdytys yleisperehdytyksen, joka on voimassa vuoden ajan jokaisella työmaalla.


Projektissa alusta asti mukana olleet Rakennusmedian toimitusjohtaja Heidi Husari ja projektin operatiivisen työryhmän vetäjä, Firan turvallisuuspäällikkö Jari Pulkkinen ovat lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.

DSC_3221-678089-edited.jpg– Korjaamme parhaillaan satoa viime vuoden tekemisestä. Vuosi tässä kului, mutta onnistuneesti saavutettiin ensimmäinen etappi. Ja vielä aikataulussa, Husari sanoo tyytyväisenä.

– Hanke on ollut minulle yksi pitkän urani hienoimmista kokemuksista. Kaikki osapuolet, viranomaiset, yritysten ja työntekijöiden edustajat, RATEKO, Rakennusmedia, RT ja Mediamaisteri ovat tehneet todella hienoa yhteistyötä, kertoo Pulkkinen.

Tekijöiksi valittiin Suomen parhaat osaajat

Kun tavoitteena on luoda parhaalla mahdollisella sisällöllä varustettu järjestelmä, joka on samalla helppokäyttöinen ja millä tahansa laitteella toimiva, tarvitaan mukaan ammattilaisia monilta eri osa-alueilta.

DSC_3229-793854-edited.jpg– ePerehdytys on klassinen esimerkki työmailta esiin nousevasta tarpeesta, jonka ratkaisemiseksi RT, Rakennusmedia ja RATEKO ryhtyvät toimeen. Sisällöntuottamiseen osallistuivat kaikki hankkeessa mukana olevat yritykset, ja alustan osalta kilpailutuksessa olivat mukana Suomen huiput, Husari kertoo.

– Mediamaisteri vakuutti meidät ammattitaidollaan ja asiakaspalveluasenteellaan. He tarjosivat myös skaalautuvan vaihtoehdon, jonka ansiosta meillä on mahdollisuus ottaa palvelun piiriin kaikki Suomen rakennusalalla toimivat noin 200 000 työntekijää, Husari jatkaa.

Uusien asioiden tuomista haasteista selvittiin hienosti

Firan Pulkkinen on erityisen tyytyväinen Mediamaisterin kykyyn tulla työskentelemään uudelle alueelle rakennusalan perehdytyksen pariin. Vaikka haasteita oli, ne ratkaistiin ja mentiin eteenpäin.

– Mediamaisterin kanssa työskentely oli todella helppoa. Aina kun tehdään tämänkokoisia hankkeita, matkan varrelle tulee haasteita. Tämän porukan kanssa niitä oli kyllä ilo ratkoa – he ovat todella huippuasiantuntijoita, Pulkkinen kehuu.

Yhteistyö saa jatkoa tulevaisuudessa

Husari-737677-edited.jpgHusari on tyytyväinen yhteistyöhön Mediamaisterin kanssa. Jatkosta on jo sovittu, sillä ePerehdytyksen päivityksistä huolehtiminen on alkanut heti julkaisun jälkeen. Myös uusia kieliversioita on tulossa.

– Mediamaisterin kanssa on ollut hyvä tehdä töitä, ja teemme jatkossakin. ePerehdytystä tullaan päivittämään vuosittain, jotta se pysyy voimassaolevien lakien ja asetusten mukaisena, Husari toteaa.

 


Digitaalisen oppimisen menestystarinat kirjoitat sinä. Me autamme.

Aiheet: verkkokoulutusympäristö, referenssi, verkkokoulutus

Iloa & inspiraatiota

Julkaisemme tällä palstalla ajankohtaisia uutisia verkko-oppimisen maailmasta. Kerromme alan mielenkiintoisista tapahtumista, projekteista ja ihmisistä.

Liity blogimme seuraajaksi:

Viimeisimmät