Asiakastarina

ePerehdytyksellä sujuvuutta rakennusalan koulutustoimintaan

Rakennusteollisuus RT ry | Heidi Husari ja Jari Pulkkinen

rakennusala digikoulutus oppimisalusta
  ORGANISAATIO

Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten, teknisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja.

Kuuden toimialan yhteensä noin 2 800 jäsenyrityksen palveluksessa on 60 000 henkilöä. Liittoyhteisöön kytkeytyvät myös Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO, Suomen Rakennusmedia Oy sekä Huoltovarmuusyksikön ohjauksessa toimiva Rakennuspooli.

ePerehdytys-projektin taustalla on rakennusteollisuuden eri toimijoiden yhteinen tavoitetila työmaiden turvallisuustason parantamisesta sekä lain edellyttämien perehdytysten yhtenäistämisestä ja työntekijöiden perehdytysprosessin tehostamisesta. Hyvällä, tasalaatuisella perehdyttämisellä on keskeinen merkitys rakentamisen turvallisuuden varmistamisessa.

www.rakennusteollisuus.fi

  TOIMIALA

Järjestötoiminta, rakennusteollisuus

  AVAINASIAT

Digitaalisen koulutusympäristön suunnittelu ja toteutus, verkkopedagoginen asiantuntijatyö

Uusi, tulevaisuudessa parhaimmillaan koko Suomen rakennusalan kattava ePerehdytys-järjestelmä julkaistiin hiljattain. Tarve hankkeeseen tuli työmailta. Perehdytysaineiston tuottivat mukana olleet rakennusyritykset, ja alustan sekä pedagogisen osaamisen projektiin toi verkko-oppimisen asiantuntijayritys Mediamaisteri.

 

Rakennusteollisuus RT ry sekä siihen kuuluvat Suomen Rakennusmedia ja RATEKO alkoivat syksyllä 2016 suunnitella uudenlaista ePerehdytys-järjestelmää, jonka ideana oli helpottaa perehdytystä ja säästää työntekijöiden aikaa. Kun kymmeniä kertoja vuodessa eri työmailla työskentelevä työntekijä on aikaisemmin saanut työmaakohtaisen perehdytysaineiston, tarjoaa ePerehdytys yleisperehdytyksen, joka on voimassa vuoden ajan jokaisella työmaalla.

Projektissa alusta asti mukana olleet Rakennusmedian toimitusjohtaja Heidi Husari ja projektin operatiivisen työryhmän vetäjä, Firan turvallisuuspäällikkö Jari Pulkkinen ovat lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.

– Korjaamme parhaillaan satoa viime vuoden tekemisestä. Vuosi tässä kului, mutta onnistuneesti saavutettiin ensimmäinen etappi. Ja vielä aikataulussa, Husari sanoo tyytyväisenä.

Hanke on ollut minulle yksi pitkän urani hienoimmista kokemuksista. Kaikki osapuolet, viranomaiset, yritysten ja työntekijöiden edustajat, RATEKO, Rakennusmedia, RT ja Mediamaisteri ovat tehneet todella hienoa yhteistyötä, kertoo Pulkkinen.


Tekijöiksi valittiin Suomen parhaat osaajat

Kun tavoitteena on luoda parhaalla mahdollisella sisällöllä varustettu järjestelmä, joka on samalla helppokäyttöinen ja millä tahansa laitteella toimiva, tarvitaan mukaan ammattilaisia monilta eri osa-alueilta.

ePerehdytys on klassinen esimerkki työmailta esiin nousevasta tarpeesta, jonka ratkaisemiseksi RT, Rakennusmedia ja RATEKO ryhtyvät toimeen. Sisällöntuottamiseen osallistuivat kaikki hankkeessa mukana olevat yritykset, ja alustan osalta kilpailutuksessa olivat mukana Suomen huiput, Husari kertoo.

Mediamaisteri vakuutti meidät ammattitaidollaan ja asiakaspalveluasenteellaan. He tarjosivat myös skaalautuvan vaihtoehdon, jonka ansiosta meillä on mahdollisuus ottaa palvelun piiriin kaikki Suomen rakennusalalla toimivat noin 200 000 työntekijää, Husari jatkaa.

eperehdytys-2


Uusien asioiden tuomista haasteista selvittiin hienosti

Firan Pulkkinen on erityisen tyytyväinen Mediamaisterin kykyyn tulla työskentelemään uudelle alueelle rakennusalan perehdytyksen pariin. Vaikka haasteita oli, ne ratkaistiin ja mentiin eteenpäin.

– Mediamaisterin kanssa työskentely oli todella helppoa. Aina kun tehdään tämänkokoisia hankkeita, matkan varrelle tulee haasteita. Tämän porukan kanssa niitä oli kyllä ilo ratkoa – he ovat todella huippuasiantuntijoita, Pulkkinen kehuu.

Yhteistyö saa jatkoa tulevaisuudessa

Husari on tyytyväinen yhteistyöhön Mediamaisterin kanssa. Jatkosta on jo sovittu, sillä ePerehdytyksen päivityksistä huolehtiminen on alkanut heti julkaisun jälkeen. Myös uusia kieliversioita on tulossa.

Mediamaisterin kanssa on ollut hyvä tehdä töitä, ja teemme jatkossakin. ePerehdytystä tullaan päivittämään vuosittain, jotta se pysyy voimassaolevien lakien ja asetusten mukaisena, Husari toteaa.

– Mediamaisterin kanssa on ollut hyvä tehdä töitä, ja teemme jatkossakin. ePerehdytystä tullaan päivittämään vuosittain, jotta se pysyy voimassaolevien lakien ja asetusten mukaisena, Husari toteaa. 

Myös Pulkkinen näkee tulevaisuuden yhteistyömahdollisuudet valoisina.

Kun omaa järjestelmää lähdetään toteuttamaan, Mediamaisteri on aivan varmasti yksi vaihtoehto kumppaniksi.

mediamaisteri kokemuksia rakennusteollisuus

 

Voisiko digitaalisuus toimia esimerkiksi työmaakohtaisissa perehdytyksissä? 😍

Kyllä! Ja olemme näitä toteuttaneetkin onnistuneesti. Mikäli ePerehdytyksen tapainen ratkaisu kuulostaa sopivalta lähestymistavalta teidänkin koulutuksiin, buukkaa asiantuntijamme kanssa yhteinen ideariihi, tai lataa ainakin opas parempaan verkkoperehdytykseen.

OTA YHTEYTTÄ  

Katso myös muut asiakastarinat

Tukesin eTentti verkkokoulutusympäristö sähköisti paperitentit

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) halusi muuttaa käytäntöjään modernimpaan suuntaan ja päätti puolitoista vuotta sitten aloittaa projektin käytönvalvojien ja vastuuhenkilöiden paperitenttien sähköistämiseksi.

Partiolaisten koulutustoiminnan digiharppaus

Partiolaiset uudistivat verkkokoulutusympäristön vastaamaan paremmin tulevaisuuden tavoitteita.

Tapojärven uusi mobiilisti toimiva verkkokoulutusympäristö

Perehdyttämis- ja turvallisuuskoulutus saatiin Tapojärvellä nyt entistä helpommin ja joustavammin työntekijöiden saataville uuden e-learning -perehdytyksen ansiosta.