Verkkokouluttamisen vinkit 4/4: Koulutuksen käyttöönotto ja jakelu

  21. huhtikuuta, 2021     Mira Perämäki

launch-2

Kun verkkokoulutus on saatu rakennettua, se totta kai halutaan mahdollisimman laajaan ja aktiiviseen käyttöön. Mutta jos koulutuksesta ei kerrota kenellekään, ei kenenkään voi odottaa sinne myöskään löytävän – olipa kurssi kuinka hieno tahansa. Niinpä kurssin käyttöönottoon liittyy olennaisena osana siitä viestiminen ja markkinointi.

Katso blogisarjan kaikki osat:

1. Miten pääsen alkuun verkkokouluttamisessa?
2. Käsikirjoitus on verkkokoulutuksen punainen lanka
3. Miten verkkokoulutus käytännössä toteutetaan?
4. Uuden verkkokoulutuksen käyttöönotto ja markkinointi


Valitse oikeat kanavat

Tehokas markkinointi alkaa oikeanlaisten viestintäkanavien valinnalla. Mieti missä foorumissa uskot viestisi tavoittavan kohdeyleisösi varmimmin? Organisaation sisäisessä viestinnässä näitä ovat tyypillisesti sähköposti, Slack tai intra.

Asioista kannattaa tietysti viestiä muutenkin kuin sähköpostiviestillä. Esimerkiksi teaser-videot, joilla uutta verkkokoulutusta esitellään nopeasti ja houkuttelevasti, ovat tehokkaita markkinoinnin apuvälineitä.

Herätä oppijoiden mielenkiinto

Varmista, että puhuttelet kohderyhmääsi kielellä, jota se ymmärtää. Herätä tulevien oppijoiden mielenkiinto koulutusta ja sen sisältöä kohtaan ja muista, että pakko on huono motivaattori. Sen sijaan löydä ja tuo esille se hyöty, jonka oppija tulee koulutuksesta saamaan.

Hyödynnä koulutusympäristöäsi koulutuksen markkinoinnissa

Jos käytössäsi on Mediamaisterin oppimisalusta, sinun kannattaa hyödyntää sen monipuolisia mahdollisuuksia myös verkkokoulutuksen markkinoinnissa. Olennaisinta on luoda oppimisalustan aloitussivulle sellainen näkymä, josta kurssit löytyvät helposti. Näkymän on hyvä olla selkeä ja visuaalisesti miellyttävä. Kurssikategorioiden ja kurssien tulee olla yksiselitteisesti nimettyjä ja kuvattuja. Silloin oppija voi poimia helposti itseään kiinnostavat tai oman työn kannalta pakolliset tai toivotut kurssit.

Ideasta toteutukseen: Lataa ilmainen mallipohja suunnittelusi tueksi

Voit ladata alta kätevän suunnittelupohjan, jonka avulla voit varmistaa, että olet ottanut koulutuksen määrittelyvaiheessa kaiken tarvittavan huomioon.

NAPPAA SUUNNITTELUPOHJA TÄSTÄ  

Psst! Jäikö jokin mietityttämään tai huomasitko tarvitsevasi apua verkkokoulutuksen rakentamisessa? Meiltä saat tukea verkkokoulutuksen tuottamisen kaikilla osa-alueilla, aina määrittelystä julkaisuun ja käyttöönottoon asti. Kysy lisätietoa osaavalta tiimiltämme!

 

 

 

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas