Sisällöntuotannon opas

Kirjoittanut Tiina Manner 7.6.2016 16:42:06

ylakuva3a.jpg

Tehdäänpä verkkokoulutus - helppo juttu!

Meillä onkin täällä materiaalia roppakaupalla – on powerpointtia, wordia ja kasa webinaarivideoita. Kyllä niistä nopeasti yksi verkkokoulutus syntyy – vai mitä? Näinhän sitä äkkiseltään saattaisi ajatella. Mutta aina se ei mene niin kuin Strömsössä.

Verkkokoulutus on investointi yhtä lailla kuin lähikoulutus. Koulutukset sitovat resursseja, tehdään ne sitten omin voimin tai ostopalveluna toimittajalta. Investoinnin tarkoitus on tuottaa tulosta ja siksi myös verkkokoulutuksien oletetaan tuovan sellaista osaamista, joka tuo viivan alle lisää euroja.

Samalla tavalla kuin mikä tahansa koulutus, verkkokoulutus kannattaa suunnitella huolellisesti. Me aikuiset oppijat olemme aika kranttuja – jos koulutus ei kohtaa meidän tarpeita, tai sitä ei ole tehty kiinnostavasti, emme kyllä käytä siihen arvokasta aikaamme. Pohdi siis tarkkaan kenelle verkkokoulutus tehdään ja mitä sillä tavoitellaan – kemian syvimpiä salaisuuksia ei kannata avata, jos kohderyhmän tarkoituksena on vain ymmärtää, että vaaralliset aineet on säilytettävä lukitussa tilassa. Mutta toki tämä kannattaa perustella hyvin, jotta saadaan haluttu asenne ja toiminta aikaiseksi. Toinen haaste on tarjolla oleva valtava tiedon määrä. Ei auta vaikka se olisi kuinka merkityksellistä, jos sitä on liikaa, niin sitä on liikaa – ja se alkaa valua yli. Siis verkkokoulutuksen sisällön tärkeimpiä sääntöjä on: sano sanottavasi kiinnostavasti, mutta yksinkertaisesti.

Ja mitä muuta onkaan hyvä tietää, kun teet ensimmäistä verkkokoulutusta?

Lue tähän vastaukset oppaastamme.

 

Aiheet: Sisällöntuotanto, elearning, verkkokoulutus

Iloa & inspiraatiota

Julkaisemme tällä palstalla ajankohtaisia uutisia verkko-oppimisen maailmasta. Kerromme alan mielenkiintoisista tapahtumista, projekteista ja ihmisistä.

Liity blogimme seuraajaksi:

Viimeisimmät