User Tours -opastukset Pinja LMS :ssä

  29. toukokuuta, 2019     Isto Laapio

Helppokäyttöisyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kun valitaan verkko-oppimisympäristöä (LMS). Loppukäyttäjälle ratkaisevaa on, että navigointi järjestelmässä on luontevaa ja helppoa. Kun ensivaikutelma järjestelmästä on selkeä, kannustaa se oppimaan.

Mediamaisterin alkuvuonna julkaistussa Pinja LMS:ssä helppokäyttöisyys on fokuksessa, ja Pinjasta löytyykin sisäänrakennettu User Tours -työkalu, joka toimii käyttäjän oppaana kiertoajelulla ympäri oppimisympäristön perustoimintoja.

user tours kiertoajelu

Pinja LMS:ään sisäänrakennettu User Tours -kiertoajelun keskeisin tehtävä on perehdyttää uusi käyttäjä verkko-oppimisympäristön yleisimpiin toimintoihin. Riippuen kohderyhmästä, uusien järjestelmien omaksumiseen käytetty aika voi vaihdella suuresti. Siinä missä toiset ottavat verkko-oppimisympäristön haltuun itsenäisesti ja helposti, toiset tarvitsevat opastamista. Oli käyttäjän lähtökohta mikä vain, Pinja LMS:ssä on sisäänrakennettuna kaksi kiertoajelua, jotka käynnistyvät ensimmäisellä kirjautumisella järjestelmään. Ensimmäinen kiertoajelu on etusivun näkymän toimintojen läpikäynti, ja toinen näyttää kurssisivun tärkeimmät toiminnot. Kun kiertoajelu on katsottu loppuun asti, siihen voi aina palata sivun alalaidan kautta.

Kiertoajelun uusiminen

Räätälöitävät kiertoajelut

Opasteita ja kiertoajeluita voi vapaasti luoda lisää ja ne ovat kustomoitavissa eri ryhmille tai tietylle kurssille. On esimerkiksi mahdollista luoda käyttäjäryhmä (kohortti) kohtaisia kiertoajeluita, ja näin esimerkiksi kurssinluojalle saadaan näkyville eri toiminnot kuin oppijalle. Myös opastusten kieliversiot on mahdollista kohdentaa oikeille käyttäjille kieliasetusten mukaan. Lue lisää moodlen englanninkielisistä ohjeista User Tours.

raataloity user tours

Kuvassa esimerkki räätälöidystä User Tours -opasteesta Mediamaisterin demoympäristöstä.

Uusiin Pinja LMS verkko-oppimisympäristöjen asennuksiin kuuluu oletuksena pääkäyttäjien käyttöönottokoulutus, mutta User Tours -kiertoajelut takaavat sen, että myös loppukäyttäjät pääsevät heti käyntiin verkko-oppimisympäristön käytössä. 

Jos kiinnostuit, varaa demo ja jatketaan keskusteluja!

PYYDÄ DEMO  

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas