Poodll -lisäosalla boostia kielten opetukseen Maisteri LMS:ssä

  14. helmikuuta, 2024     Mira Perämäki

Meistä jokainen muistaa varmasti jossain elämänsä vaiheessa päntänneensä sanastoa sanakoetta varten ja lukeneensa luokassa tekstiä rivi kerrallaan kavereiden hihitellessä vieressä. Jotkut meistä muistavat jopa ”kielistudiot”, joissa kuunneltiin puhetta nauhalta ja toistettiin perässä opettajan kuunnellessa linjoilla. Henkilökohtaisesti kamalinta oli, jos joutui kuuntelemaan omaa puhettaan nauhalta. 

Verkossa opettamisen kehittyessä myös kielten opetukseen on tarjolla uusia työkaluja opettajille ja oppijoille. Useimmat meistä ovat kuulleet tai käyttäneet sovelluksia, kuten DuoLingo tai WordDive. Ne ovat vuorovaikutteisia ja auttavat harjoittelemaan ja seuraamaan omaa edistymistä. Ne eivät ole täydellinen kieltenoppimisratkaisu, mutta ne tekevät erinomaista työtä pitäessään oppijan motivoituneena haluamansa kielen oppimisen parissa. Nämä aktivoivat oppimisen välineet ovat valmiina käytettäväksi aina kun oppijalla on vapaa hetki. Kieltenopiskelijoille ne ovat erinomaisia. 

Kieltenopettajilla sen sijaan on erilaisia tarpeita. Toki on oltava tarjolla monipuolisia interaktiivisia työkaluja, joilla pitää oppijan motivaatio ja mielenkiinto yllä.

Opettaja tarvitsee kuitenkin myös tietoa oppijan osallistumisesta, edistymisestä ja arvosanoista. Siksi on tärkeää, että aktiviteetit pystytään tuottamaan työkalulla, joka mahdollistaa interaktiiviset, monipuoliset harjoitteet ja antaa mahdollisuuden seurata oppijan toimintaa.  

 

Poodll -lisäosa tuo tarjolle monipuolisen valikoiman interaktiivisia työkaluja, kuten videoita sekä puheen ja kuullun ymmärtämisen harjoituksia. Tämä monipuolisuus tekee kielten oppimisesta mielenkiintoista ja tehokasta. Lisäosan kehittäjä Justin Hunt toimi Japanissa englannin opettajana. Hän oli vakuuttunut opiskelijoiden motivaatiosta ja opettajien halusta ja kyvyistä opettaa. Hän oli kuitenkin turhautunut koulun kielilastudioon, jota hänen oli käytettävä. Justin kehitti työkalun, jota hän käytti omassa opetuksessaan, ja se tuli suosituksi Moodlen käyttäjien keskuudessa ympäri maailmaa. Poodll lisää yksinkertaisia, mutta käytännöllisiä ominaisuuksia oppimisympäristöön, kuten äänen ja videon tallentamisen opiskelijoille ja mediasoittimet, jotka on suunniteltu kieltenopetukseen.

 

Ruutukaappaus Poodll lisäosasta Wordcards

 

Päivitetyn Poodll -lisäosan avulla voidaan luoda aktiviteetteja, jotka tukevat opetettavan kielen lukemista, sanaston oppimista, puhumista ja kuuntelemista. Opettajat voivat luoda aktiviteetteja samalla tavalla kuin luovat tenttejä, oppitunteja ja tehtäviä. Opiskelijoiden osallistumista, edistymistä ja arvosanoja voidaan seurata oppimisympäristössä.

Esimerkkinä Poodll Wordcards on samankaltainen kuin Quizlet, mutta Moodlelle. Opiskelijat oppivat sanoja tai lauseita ja harjoittelevat niitä erilaisten tehtävätyyppien avulla. Opiskelijoiden edistymistä kullakin sanalla seurataan, jotta opettaja ja opiskelija voivat nähdä, mitkä sanat opiskelijat ovat oppineet ja mitkä eivät.

Toinen esimerkki on lukutehtävä Poodll ReadAloud. Oppijat harjoittelevat lukemaan kappaleen ääneen nauhoitteen ohjaamana. Aktiviteetti on automaattisesti arvioitava, ja oppijat voivat harjoitella lukemista omalla ajalla. Oppijat saavat välitöntä palautetta eivätkä joudu lukemaan ääneen muiden edessä.

 

Ruutukaappaus Poodll lisäosasta Readaloud

 

Lisää esimerkkejä löytyy Poodll:n omalta demokurssilta. Pääset tutustumaan demokurssiin tästä linkistä. https://demo.poodll.com/course/view.php?id=2  Sisäänkirjautumista ei tarvita. 


 

Heräsikö kiinnostus?

Ota yhteyttä myynti@mediamaisteri.com 

Lisäosan kehittäjä Justin Hunt tulee linjoille webinaarin merkeissä 23.04. 2024 klo 14:00. Ilmoittaudu mukaan. Webinaarin kieli on englanti.

Katso tallenne
  
Niille organisaatioille, joilla Poodll -lisäosa on jo hankittu, päivitykset tehdään sovitusti. Ota siis yhteyttä omaan asiakasvastaavaasi tai myynti@mediamaisteri.com.

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas