Osaamisperustainen oppiminen - Futural Skills

Kirjoittanut Mikko Toriseva 7.9.2017 14:24:56
Löydät minut täältä:

Expressions-1-229629-edited.jpg

Osaamisperustainen oppiminen tekee vauhdilla tuloaan suomalaiseen koulutuskenttään. Ammatillisen koulutuksen reformi aiheuttaa isoja muutoksia oppilaitoksille. Oppiminen siirtyy enenevässä määrin työpaikoille ja jokaisen opiskelijan opintopolkuja tullaan jatkossa seuraamaan yksilöllisesti. Kaikissa oppimisympäristöissä tapahtuva oppiminen pitää saada rekisteröityä.

Mediamaisteri Oy ja Tawasta OS Technologies tuovat ratkaisun haasteeseen yhdistämällä MaisteriLMS/Moodle-oppimisympäristön Futural Skills osaamisen seurantajärjestelmään. Futural Skills keskittyy erityisesti oppimispolun käytännön työskentelyn seurantaan. MaisteriLMS saa Skills -toiminnallisuudesta lisäosan, jolla opettaja pystyy helposti seuraamaan kunkin opiskelijan yksilöllistä opintopolkua.

Osaamista hankitaan sekä käytännön töissä että Moodlessa/MaisteriLMS:ssä. Kaikki eri ympäristöissä tapahtuva osaaminen tallentuu Futural Skillsiin, jossa sitä ohjataan ja seurataan. Järjestelmä perustuu ePerusteiden mukaisen opintorakenteeseen. Käyttöönoton yhteydessä voidaan myös laatia muokattuja opetussuunnitelmia.

Futural Skills on käytettävissä myös itsenäisenä järjestelmänä ilman MaisteriLMS/Moodle-järjestelmää. Futural Skills tulee jatkossa olemaan osa Mediamaisterin oppimisen ja osaamisen kehittämisen tuoteperhettä. Käyttöönottoprojektit ja tekninen kehitys tapahtuvat Mediamaisterin ja Tawastan välisenä yhteistyönä.

Futural Skills -järjestelmä on ollut pilottikäytössä Tredun autoalan perustutkinnossa vuonna 2016 - 2017 ja viimeistelty tämän pilotoinnin tuottamien kokemusten pohjalta.

Futural Skills -järjestelmästä ja sen integroitavuudesta Moodlen ja MaisteriLMS:n kanssa saat lisätietoa katsomalla aiheesta pidetyt webinaarit. Webinaarit ovat samansisältöiset.

20.9.2017 Futural Skills -webinaaritallenne:

 

 

27.9.2017 Futural Skills -webinaaritallenne:

 

 

Aiheet: Verkkokouluttaminen, lms, reformi

Iloa & inspiraatiota

Julkaisemme tällä palstalla ajankohtaisia uutisia verkko-oppimisen maailmasta. Kerromme alan mielenkiintoisista tapahtumista, projekteista ja ihmisistä.

Liity blogimme seuraajaksi:

Viimeisimmät