Lopputyönä GDPR - TTY:ltä tietosuojavastaavaksi

  16. tammikuuta, 2019     Sami Sivonen

 

Mediamaisteri mukana yritys-oppilaitosyhteistyötä tukevassa Meillä Valmistut -kampanjassa.

Mikko Haikonen

Mediamaisterin Mikko Haikosta haastateltiin osana Tampereen Kauppakamarin Meillä valmistut -kampanjaa. Mikko oli opintojensa loppusuoralla Tampereen teknillisellä yliopistolla, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus suorittaa DI-työ Mediamaisterilla. Mikko sai tehtäväkseen tutkia tulevan GDPR:n vaikutuksia tietosuojakäytäntöihin yrityksessä. Valmistuttuaan Mikko työllistyi suoraan Mediamaisterille ohjelmistoasiantuntijaksi ja on nykyään yrityksen tietosuojavastaava.

Tähtäimessä yritysten ja oppilaitosten mutkaton yhteistyö

Meillä Valmistut -hanke on Tampereen Kauppakamarin ja ICT-valiokunnan järjestämä kampanja, jonka tavoitteena on edistää yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä sekä vauhdittaa opiskelijoiden valmistumista ja omalle alalle työllistymistä. Tarkoitus on, ettei työnteon opintojen ohessa tarvitse hidastaa valmistumista vaan, että opiskelija saa relevanttia työkokemusta edistäen samalla opintojaan. Kampanjassa kaikki voittavat, sillä työnantaja saa pätevän työntekijän, opiskelija saa arvokasta työkokemusta sekä tutkinnon, josta valtio taas palkitsee oppilaitosta rahoituksella jokaisesta suoritetusta tutkinnosta.

Mikko Haikonen ja Ari Pajula

 

Mikon esimies Ari Pajula kommentoi:

Jos opinnot ovat enemmän kesken, yleensä nuori tekee 50–60 prosentin työaikaa. Kuuntelemme toiveita, helpotamme työn ja opiskelun yhdistämistä. Ohjelmointipainotteisessa työssä joustavuus on helppo toteuttaa. Meidänkin tavoite on, että opiskelija valmistuu.


Osallistuminen Meillä Valmistut -kampanjaan oli Mediamaisterille luonnollista, sillä yritys tekee paljon yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

Pajula jatkaa:

Oppilaitoksistahan meidän uudet työntekijät tulevat. Olemme pyrkineet kehittämään konkreettisia keissejä, jotka auttavat opiskelijoita. Meille on helppo tulla opettelemaan koodausta.

Seuraavan kerran Mediamaisterilla noussee tarve koodaavalle työharjoittelijalle kesän jälkeen, jolloin isot ohjelmointiprojektit lähtevät taas käyntiin.

 

Lue Kauppakamarin artikkeli alta:

http://sites.flockler.com/meilla-valmistut/case/mediamaisteri 

Oletko kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun / DI-työsi Mediamaisterilla ensi syksynä? Lähetä avoin hakemus alta:

https://www.mediamaisteri.com/rekrytointi

Kuvat: Tampereen Kauppakamari

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas