Webinaari: Pelastusopiston uusi osaamiskartoituksen työkalu

  4. kesäkuuta, 2021     Ari Pajula

pelastusopisto-3

Pelastusopisto on sisäministeriön alainen oppilaitos, joka vastaa pelastustoimen ja hätäkeskustoiminnan ammatillisesta koulutuksesta ja koordinoi pelastustoimen tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Nyt Pelastusopisto on yhdessä pelastuslaitosten kanssa kehittänyt uutta osaamisenkartoitusmallia pelastustoiminnan johtamiseen. Hankkeen ytimessä on kaikille johtamistasoille tuleva uusi sähköinen arviointisovellus, jonka toteuttajaksi valikoitui Mediamaisteri. Lue tarkempi kuvaus yhteistyön taustoista täältä.


Helpotusta harjoitusten ja loppuarviointien hallinnointiin

Yliopettaja Matti Honkasen mukaan uusi sähköinen arviointisovellus nopeuttaa ja helpottaa arvioijan työtä, parantaa arvioinnin tasalaatuisuutta ja selkeyttää koko arviointiprosessia. Tästä on hyötyä sekä arvioijalle että arvioitavalle ja koko organisaatiolle.

Hankkeessa on laadittu muun muassa valmiita arviointilomakkeita arvioijan valittavaksi tilanteen ja tarpeen mukaan. Sovellus myös tuottaa automaattisesti palauteraportit sekä arvioijalle että koulutettavalle.

Tulevaisuudessa kaikki pelastusalan ammattilaiset, jotka valmistuvat Pelastusopiston alipäällystö- tai päällystökurssilta, ovat suorittaneet osaamiskartoitukset. Heidän suorituksensa on arvioitu uutta arviointisovellusta käyttäen niin harjoituksissa kuin loppuarvioinnissa. Myös pelastuslaitokset voivat käyttää sovellusta arvioinneissaan oman henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen, Honkanen kertoo. 

Hankkeessa toteutettu arviointisovellus tehtiin lisäosana Pelastusopistolla käytössä olevaan oppimisalustaan. Pelastusopisto esittelee osaamiskartoitushankkeen tuloksia ja siinä syntynyttä arviointisovellusta kahdessa webinaarissa. Oheisella linkillä pääset ilmoittautumaan webinaareihin.

Ilmoittaudu webinaariin ➜

(Jos linkki ei toimi, klikkaa tästä)
*Tilaisuuden järjestäjänä toimii Pelastusopisto

 

 

 

 

 

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas