Verkko-opetuksen ja webinaarien pioneeritoimintaa

Kirjoittanut Sirkku Tapeinopoulos 28.3.2017 klo 7.23.17
Löydät minut täältä:

digitaaliset_oppimisymparistot-201503-Width320.jpg 

Verkkokoulutusten hyödyntäminen alkoi kiinnostaa minua 2000-luvun alkuvuosina ja nopea kun liikkeissäni olen, ryhdyin heti toimeen. Työskentelin tuolloin POP Pankkien keskusyksikössä, jossa vastasin pankkiryhmän osaamisen kehittämisestä. Ensin luonnollisesti opiskelin verkkokoulutuksen perusteita ja eräältä toisen pankin kollegalta sain vinkin mahdollisesta yhteistyökumppanista Mediamaisteri Group'ista. Aloitimme yhteistyön 2003 ja vuonna 2004 julkaisimme ensimmäisen koulutuksemme Moodle-verkkokoulutusalustalle.


Kuulostaako helpolta? No sitä se ei ollut. Kuvitelkaa nyt - 2000-luvun alku, pankkijärjestelmät ja niihin Open Source -ratkaisun liittäminen! Onneksi Mediamaisteri oli vakuuttava kumppani ja saimme muutoksen yhdessä aikaan. Sinnikkyyttä tarvittiin myös siinä, miten saada kaikki osaamisen johtamisesta vastaavat ymmärtämään, että verkossa osaamisen kehittämistäkin tulee johtaa. Tätä oppimista helpottamaan toteutimme toisena verkkokoulutuksena esimiehille kehityskeskusteluvalmennuksen yhdessä Mediamaisterin ja Säästöpankkiliiton kanssa.

Valmennuksia syntyi tasaiseen tahtiin osa omana toteutuksena ja osa yhteistyössä kumppanin kanssa. Viimeisimpänä toteutin ”Sparraten eläkkeelle” -kokonaisuuden ja mikäs sen sopivampaa, kun itsekin jäin juuri päätyöstäni eläkkeelle.

Webinaareja aloimme toteuttaa vuoden 2014 lopulla ja siinäkin sai yhteistyökumppania houkutella mukaan, mutta pankit ja pankkilaiset omaksuivat sen välineen jo nopeasti. Sekä verkkokoulutuspohjaa että webinaareja hyödynnetään vielä liian vähän johtamisen ja muutoksen hallinnan apuvälineenä. Liian paljon luotetaan vielä sähköposti ja/tai intraviestintään, kun nykyisten verkkokoulutussovellusten avulla voisi viesti mennä huomattavasti paremmin ja halutunlaisena perille.

Mikään ei tukisi vaikkapa strategian jalkautusta paremmin kuin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa toteutettu webinaari, jossa pohjustetaan tulevia muutoksia. Toki verkkokoulutukset ja webinaarit eivät ole vastaus kaikkeen osaamisen kehittämiseen, vaan erinomainen lisä vaikkapa lähivalmennusten ja/tai itseopiskelun tueksi. Työsarkaa joka tapauksessa riittää sekä osaamisen kehittämisen että verkkovalmennusvälineiden hyödyntämisessä. Nämä ovat mm. niitä aihealueita, joita konsultoin ja coachaan jatkossakin.

Sirkku Tapeinopoulos
Coach, Konsultti
050 5587822
sirkku.tapeinopoulos@hotmail.fi

Aiheet: moodle, lms, verkkokoulutus

Iloa & inspiraatiota

Julkaisemme tällä palstalla ajankohtaisia uutisia verkko-oppimisen maailmasta. Kerromme alan mielenkiintoisista tapahtumista, projekteista ja ihmisistä.

Liity blogimme seuraajaksi:

Viimeisimmät