Tuotekehitystä asiakkaiden tarpeiden pohjalta - tutustu Mediamaisterin lisäosiin

  19. helmikuuta, 2020     Isto Laapio

Mediamaisterin tarjoama Pinja LMS perustuu avoimen lähdekoodin Moodle teknologiaan, joka mahdollistaa oppimisympäristön kehittymisen niin laajan kehittäjäyhteisön kuin Mediamaisterin tekemän tuotekehityksen toimesta. Avoimen lähdekoodin tarjoamia hyötyjä ovat sen tarjoama toimittajalukottomuus ja modulaarisuus eli koulutusympäristöön voidaan tuoda lisää toiminnallisuuksia lisäosien avulla. Teemme tuotekehitystä asiakasrajapinnasta esiin nousevien tarpeiden pohjalta ja parhaat ideat jalostamme monistettaviksi lisäosiksi, joista voivat hyötyä kaikki asiakkaamme.

Kokosimme tähän blogiin muutaman kehittämämme lisäosan, joihin on saatu idea asiakkaidemme käyttötarpeiden pohjalta:

Verkkokurssi, joka tarvitsee suorittaa määräajoin? 

Kurssisuorituksen eräännyttäjä (Recompletion) -lisäosa

Joissakin organisaatioissa voi olla koulutuksia, jotka tarvitsee suorittaa uudelleen säännöllisin väliajoin (sertifikaatit yms). Toisaalta näitä koulutuksia varten ei ole tarpeen luoda uutta verkkokurssia vaan käyttäjä voi aivan yhtä hyvin suorittaa samat opiskelusisällöt uudemman kerran. Tällaisia tilanteita varten on kehitetty kurssisuorituksen eräännyttäjä -lisäosa, joka pyyhkii käyttäjätunnuksen suoritustiedot ja ilmoittaa koulutettavalle tarpeesta suorittaa verkkokurssi uudelleen. 

Käyttäjät suoraan oikeille verkkokursseille 

Kohorttien synkronointi -lisäosa

Käyttäjätunnukseen sidottujen tietojen pohjalta voidaan muodostaa opiskelijaryhmiä eli kohortteja, joita voidaan hyödyntää verkkokurssien kohdentamisessa. Esimerkiksi tietyllä paikkakuntatiedolla varustetut käyttäjätunnukset voivat muodostaa oman ryhmänsä ja tämä ryhmä liitetään automaattisesti heitä koskeville verkkokursseille. blogi_kuva_tuotekehitys_450

Käyttäjätunnus poistetaan määräajan jälkeen  

Local User Expire -lisäosa 

Vuosien saatossa verkko-oppimisympäristöön voi kertyä käyttäjätunnuksia, jotka eivät ole enää aktiivisessa käytössä. Tällaisia tilanteita varten on kehitetty Local User Expire -lisäosa. Sen avulla voidaan käyttäjätunnuksiin asettaa aikaan sidottuja ehtoja, joiden mukaan käyttäjätunnuksia poistetaan koulutusympäristöstä. Myös ehdot, kuten “käyttäjätunnus ollut kirjautumatta 5 vuotta” ovat oivallisia bongaamaan turhia käyttäjätunnuksia verkko-oppimisympäristöstä. 

Verkkokurssit hallitusti poistoon 

Roskakori -lisäosa

Roskakori -lisäosan avulla opettaja voi poistaa verkkokurssinsa hallitusti. Käytännössä lisäosa mahdollistaa opettajalle omien verkkokurssiensa poiston sen sijaan, että hän pyytäisi kurssiensa poistoa sivuston hallinnoijalta. 

Kun opettaja poistaa kurssin, se siirtyy Arkisto -kategoriaan, jossa kurssia säilytetään neljän kuukauden ajan. Sen jälkeen kurssi siirtyy Poistumassa -kategoriaan ja tässä yhteydessä kaikille kurssin opettajille lähtee ilmoitusviesti kurssin poistamisesta. Kurssia pidetään Poistumassa -kategoriassa jälleen neljä kuukautta, minkä jälkeen kurssi poistetaan lopullisesti, mikäli opettajat eivät peruuta pyyntöä.

Laajennettu raportointi 

mRaportointi -lisäosa

Usein verkkokurssin kouluttajan on tarpeen saada omilta kurssiltaan raportointia liittyen opiskelijoiden tekemiin suorituksiin. MRaportointi -lisäosan avulla voidaan verkkokurssilta hakea käyttäjien tekemiä suorituksia. Saatuja suoritustietoja voidaan ryhmitellä käyttäjätunnukseen sidottujen tietojen perusteella. Esimerkiksi jos haluamme tietää, että kuinka moni @example.fi sähköposti päätteen omaava käyttäjätunnus on suorittanut tietyn kurssin niin mRaportointi lisäosalla tämä onnistuu parilla klikkauksella.

Kiinnostuitko?

Olemme tehneet myös monia muita räätälöityjä lisäosia Moodle teknologiaan perustuviin verkko-oppimisympäristöihin. Jos sinulle olisi hyötyä tässä tekstissä mainituista lisäosista tai sinulla on mielessä erityinen tarve niin ota yhteyttä alla olevasta linkistä. 

OTA YHTEYTTÄ TÄSTÄ  

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas