Päivä Mediamaisterina

Kirjoittanut Mikko Toriseva 11.11.2016 14:23:31
Löydät minut täältä:

 

TuulijaVille.jpgToimistonomadi Mediamaisterilla? Mitä ihmettä? Tampereen toimiston lokakuinen työviikko sai mukavan piristysruiskeen, kun Tuuli Kurkipää saapui toimistonomadiksi.

Toimistonomadi konseptin idea on yksinkertainen; työntekijä pakkaa läppärinsä ja menee jonkin kiinnostavan yrityksen toimitiloihin tekemään omia töitään ja verkostoitumaan. Tässä Tuulin mietteitä ja ajatuksia hänen opettavaisesta nomadipäivästä Mediamaisterilla.

Työskentelet siis Tampereen kaupungin toisen asteen koulutuksen eli lukioiden ja Tredun oppimisen ja osaamisen kehittämisen tiimissä projektikoordinaattorina. Mitä kaikkea työhösi kuuluu?

Paljon kaikkea erityisesti opiskelijoiden ja henkilöstön digiosaamisen edistämiseen liittyvää; vertais- ja asiantuntijaverkostojen koordinointi, koulutus ja tuki sekä opetuksen sähköisten palvelujen, ensisijaisesti meidän Moodlen, kehittäminen yhdessä asiantuntijoiden ja käyttäjien kanssa. Lisäksi osallistun kaikenlaiseen henkilöstön osaamisen ja toimintakulttuurin kehittämiseen ja koordinoin toisen asteen koulutuksen tutkimus- ja korkeakouluyhteistyötä.

Mistä ideasi toimistonomadi kokeiluun syntyi?

Kuulin TIEKE:n seminaarissa toimistonomadina olleen Aku Varamäen kokemuksia. Olin jo aikaisemmin ehdottanut Mediamaisterille, että voisimme katsoa Tampereen kaupungin Moodle-juttuja, kun se tässä meillä päivitettiin uudempaan versioon. Uskon, että ratkaisuja löytyy nopeammin naamatusten kun voin heti kysyä, mikä on teknisesti mahdollista toteuttaa ja mitä kannattaisi tehdä.

Siitä sain idean, että kun twitterissä ilmoitan, että Mediamaisterille haluaisin tulla niin te ette kehtaa muuta sanoa kuin ”tervetuloa”. Ja se oli sillä selvä, Tuuli kertoo nauraen.

Millaisia odotuksia asetit työpäivän visiitille?

Tavoite oli tulla katsomaan, että minkälainen firma on Mediamaisteri. Minua kiinnostaa paljon työskentelytavat ja meidän henkilöstön osaamisen kehittäminen Moodlessa. Nyt keskityimme meidän opiskelijoihin, koska siellä on meidän kurssit ja tutkinnot.

Toinen tavoite oli asiakaskyselymme läpikäynti. Vastaan kaikille henkilökohtaisesti niin haluan selvittää mitä voimme parantaa.

Miten päivä sujui ja minkälainen vaikutelma sinulle jäi Mediamaisterista?

Saimme hyviä ideoita, miten asioita hoidetaan jatkossa. Kaikki meni oikein mukavasti. Teillä on hyvä fiilis ja teillä tehdään paljon työpareittain töitä. Kuulemma käytte yhdessä lounaalla ja keilaamassa, niin kuulostaa hyvältä. Olen tyytyväinen ja mietin jo, että mihin menen seuraavaksi.

Mediamaisteri kiittää rohkeaa toimistonomadia piristävästä visiitistä ja toivottaa muutkin "nomadit" kylään.

Kuva: Toimistonomadin paimen Ville Koiviola ja Tuuli Kurkipää

Aiheet: Yhteistyö, verkkokoulutus

Iloa & inspiraatiota

Julkaisemme tällä palstalla ajankohtaisia kuulumisia verkko-oppimisen maailmasta. Kerromme alan mielenkiintoisista tapahtumista, projekteista ja ihmisistä.

Liity blogimme seuraajaksi:

Viimeisimmät