Tarina Mediamaisterin nimen takaa

  29. elokuuta, 2019     Isto Laapio

Silloin tällöin kuulee ihmisten kysyvän; mistä Mediamaisteri on saanut alkunsa ja ennen kaikkea mikä lienee tarina nimen takana? Kelataan hieman ajassa taaksepäin aina tuonne 2000 -luvun alkuun. Tuolloin tietotekniikka kehittyi kovaa vauhtia ja sen hyödyntäminen opetustarkoituksessa haki muotoaan. Tampereen yliopistossa työskentelevät kasvatustieteilijät pohtivat yrityksen perustamista nousevalle eLearning toimialalle. Mikä voisi olla uudelle yritykselle napakka ja hauska nimi?

Eräänä syksyisenä päivänä nimeä pohditaan jälleen työhuoneessa. Viikkoja kestänyt pohdinta saa yhtäkkiä päätöksen; työhuoneen seinällä näkyy suunnitelma mediamaisteri nimisen yliopistotutkinnon perustamisesta. Tutkinnon tarkoituksena olisi ollut, että yliopistosta valmistuisi mediamaistereita. Tutkinto ei koskaan toteutunut, mutta uudelle yritykselle löytyi vihdoin nimi. Se on Mediamaisteri!

dia9_standalone_KOKO_muutettu

Aluksi Mediamaisterin toiminta oli pääasiassa konsultointia. Verkko-oppimisympäristöhankintoja miettiviä organisaatioita avustettiin tekemällä heille vertailuja eri oppimisympäristöjen ominaisuuksista, jotta hankinnasta tulisi tarpeisiin sopiva. Vuonna 2002 toiminta alkoi keskittyä avoimen lähdekoodin tekniikoihin ja Moodlen ympärille tarjottavien palveluiden tuottamiseen. 

Tänä päivänä Mediamaisteri tarjoaa lähes 30 asiantuntijan voimin digitaalisen oppimisen kokonaispalveluita, joiden avulla kehitetään henkilöstön osaamista ja opiskellaan eri kokoisissa oppilaitoksissa ja organisaatioissa. Kokonaispalvelut kattavat verkkokoulutuksien sisällöntuotannon aina asiakkaiden tarpeiden mukaiseen Pinja LMS verkko-oppimisympäristöön asti. 

Varaa Pinja demo

Mietitkö, voisiko verkko-oppiminen tukea sinun organisaatiosi toimintaa? Tai haluatko kuulla, millaisia vaihtoehtoja verkko-oppimisen hyödyntämiseen on tarjolla? Järkevästi toteutettuna verkko-oppiminen tarjoaa mahdollisuuden kehittää ja tehostaa organisaation toimintaa kustannustehokkaalla tavalla. Me haluamme auttaa sinua onnistumaan. Varaa demo, jossa käydään lävitse sinun tarvettasi ja esitellään Mediamaisterin Pinja verkko-oppimisympäristöä. 

PYYDÄ DEMO  

 

Suosituimmat kirjoitukset

Opas verkko-oppimisympäristön valintaan

Lataa opas