Pinja LMS:n kuulumisia

Kirjoittanut Viivi Hildén 28.5.2020 10:14:26
Löydät minut täältä:

Vuonna 2018 lanseerattu Mediamaisterin kehittämä Pinja LMS on syntynyt pitkän kehitystyön tuloksena. Mediamaisterin perusti aikoinaan joukko kasvatustieteilijöitä, ja yhdistimme osaamisen kehittämisen digitaalisiin ratkaisuihin ensimmäisinä Suomessa. Voisi sanoa, että Pinjaan on puristettu Mediamaisterin 20 vuoden taival verkkokouluttamisen saralla.

Pinja on päivittynyt vastaamaan vieläkin paremmin asiakkaidemme tarpeisiin ja nopeasti kehittyvän koulutusympäristön vaatimuksiin. Olemme kuunnelleet tarkalla korvalla koulutuskentältä nousevia toiveita ja maailmalta kantautuvia uutisia trendeistä ja innovaatioista.

Emme kuitenkaan kehitä vain kehittämisen takia, vaan tarvelähtöisesti ja harkiten. Jokaisella uudella ominaisuudella on oltava käytännön arvoa arjen opetus- ja koulutustoimintaan. Pitkä kokemuksemme auttaa meitä arvioimaan, mitkä uudistuksista ovat järkeviä ja kantavat pitkälle, ja milloin taas kehittämisellä ei päästä toivottuun lopputulokseen. Pinjan ytimenä ovat nyt ja jatkossa käyttäjäystävällisyys, valmiit toimintamallit ja monipuoliset toiminnot, joiden avulla varmistetaan verkkokoulutusten vaikuttavuus. Kun kehitämme Pinjaa opettajille ja kouluttajille niin samalla saadaan vaikuttavampia tuloksia myös itse opetus- ja koulutustoiminnassa.

Pinja perustuu avoimen lähdekoodin Moodle-teknologiaan. Avoimen lähdekoodin käyttö perustuu vapauteen niin toimittajan kuin asiakkaan näkökulmasta. Olennaista on myös se, että sen kehityksessä on Mediamaisterin lisäksi maailmanlaajuinen kehittäjäyhteisö, jonka ansiosta esimerkiksi ohjelmistovirheet on mahdollista löytää ja korjata nopeasti. Yhteisöstä kumpuaa myös kehitysideoita, joita voidaan jalostaa Suomen kansalliseen opetus- ja koulutustoimintaan sopiviksi.

Pinjassa voidaan ryhmitellä koulutuksia aihesanoihin perustuen ja moderni käyttöliittymä tuo opiskeluun mielekkyyttä.

Versioidulla tuotekehityksellä tarjotaan jatkuvasti kehittyvä oppimisympäristö

Uusin Pinja-versio (05/2020) julkaistiin toukokuussa 2020 ja tulevaisuudessa Pinjasta tullaan julkaisemaan säännöllisesti uusi versio, joka päivitetään kaikille Pinja käyttöliittymän piirissä oleville asiakkaille. Näin vältetään epäsäännölliset ja kalliit kehitysprojektit ja oppimisympäristön kehittämisestä ja kehittymisestä tulee sujuva osa organisaation arkea. Koska digitaaliseen oppimiseen käytettävät laitteet ja arkkitehtuurit kehittyvät hurjaa vauhtia, täytyy myös oppimisympäristön hallitusta kehittämisestä huolehtia. Pinjan avulla pysyt kehityksen kelkassa tukevasti mukana. Uusimpaan Pinja-versioon lisäsimme asiakkaiden tarpeistamme rakennettuja lisäosia. Lisäksi Pinja pakettiin on lisättynä maailmanlaajuisen kehittäjäyhteisön puolelta lisäosia, joita olemme pilotoineet laajan asiakaskuntamme keskuudessa. Tässä yhteenveto ominaisuuksista, joita lisäsimme Pinjan 05/2020 versioon: (linkit ohjaavat ohjesivustollemme)

Muita Pinjan tämän hetken toiminnallisuuksia

Pinjassa on lukuisia toiminnallisuuksia, joita voidaan ottaa käyttöön asiakkaan kulloisen tarpeen mukaan. Tässä muutama esimerkki: 

Verkkokoulutusten näppärä ryhmittely (kts. video yllä)

Sivuston etusivulle on tehty uusi lohko, joka mahdollistaa kurssien etsimisen asiasanojen ja ennustavan tekstinsyöttöhaun avulla. Hakutulokset näytetään nyt visuaalisesti, kurssin omaa kuvaa hyödyntäen, kun ennen hakutulokset näytettiin pelkkänä listauksena. Parannettu hakutoiminto helpottaa etenkin sellaisten organisaatioiden koulutustoimintaa, joilla on suuri määrä kaikille avoimia kursseja.

Opiskelijat sujuvasti oikeille kursseille

Opiskelijan ohjaamista relevanteille kursseille on automatisoitu kohorttien (=opiskelijaryhmien) synkronoinnilla. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että opiskelija voidaan nyt automaattisesti ohjata tietyille kursseille käyttäjätunnuksen tiedoilla. Toiminto löytyi aiemmin Pinjasta lisäosana, mutta on nyt kiinteä osa Pinja-pakettia.

Monikieliset kurssit käyttäjäystävällisesti näkyviin

Pinjassa on luvassa helpotusta monikielisten kurssien tekemiseen ja hallinnointiin. Enää ei siis tarvitse tehdä esimerkiksi suomen- ja ruotsinkielisille erillisiä kursseja, vaan riittää, että tekee yhden kurssin ja luo sinne sekä suomen- että ruotsinkieliset sisällöt. Kun opiskelija vaihtaa käyttöliittymän kieltä, hän saa sisällön näkyviin haluamallaan kielellä. Tämä helpottaa myös raportointia, sillä kun on vain yksi kurssi, sinne kertyvät myös kaikki kurssilla tehtävät suoritukset.

Haluatko keskustella lisää? Varaa demo

Varaa alta demo ja jatketaan keskusteluja siitä, miten Pinja LMS voisi tukea sinun organisaatiosi oppimisen tavoitteita.

PYYDÄ DEMO  

Aiheet: Verkkokouluttaminen, moodle, Pinja

Iloa & inspiraatiota

Julkaisemme tällä palstalla ajankohtaisia uutisia verkko-oppimisen maailmasta. Kerromme alan mielenkiintoisista tapahtumista, projekteista ja ihmisistä.

Liity blogimme seuraajaksi:

Viimeisimmät