Tällä hetkellä tuhansissa Suomen oppilaitoksissa painitaan sen kanssa, kuinka opetus saadaan järjestettyä koronapandemian aikana. Keräsimme tähän muutamia vinkkejä ja työkaluja, joiden avulla voidaan etäopetuksen järjestämistä helpottaa. Työkalut ovat ilmaisia ja helposti käyttöön otettavia.
- SeOpin (Suomen eOppimiskeskus Ry) vinkit
- Sisältävät mm. ohjeet oppilaalle, OPH:n ohjeistuksen, eri organisaatioiden toimintamalleja, ohjeita, vinkkejä ja linkkejä työkaluihin
- https://trello.com/b/aydgrYtF/seopin-kooste-et%C3%A4opetuksen-tueksi
- Ilmainen videoneuvottelutyökalu Zoom
- Helppokäyttöinen, tällä hetkellä ilmaisessa versiossa (Basic) ei rajoitteita. Rekisteröityminen koulun sähköpostilla.
- https://zoom.us/docs/ent/school-verification.html?zcid=1231&_ga=2.228851412.995105639.1583699918-735451631.1546545079
- Lisätietoa ominaisuuksista (englannin kielinen sivusto): https://zoom.us/
- Videochat opetuskäyttöön Flipgrid
- Maksuton Microsoftin palvelu. Opettaja voi luoda alustan, jossa keskustellaan lyhyillä videoviesteillä.
- Lisätietoa ja rekisteröityminen (englanninkielinen sivusto)
- Digipeda blogin ohjeet Flipgrid-videon tekoon
Kuinka Mediamaisteri turvaa oppimisympäristöjen toiminnan koronan ajalle?

Suuret yhtäaikaiset käyttäjämäärät laittavat verkko-oppimisympäristön infrastruktuurin koetukselle. Varsinkin tuhansien käyttäjien samanaikainen läsnäolo oppimisympäristössä vaatii sen, että infrastruktuuri on viisaasti rakennettu ja palvelimet ovat kunnossa. Verkko-oppimisympäristön sujuvaan käyttöön voidaan vaikuttaa erilaisilla palvelimen- ja oppimisympäristön asetuksien optimoinnilla. Lisäksi tarvittaessa voidaan oppimisympäristöön hankkia lisää resurssia ja näin olemme toimineetkin useita kymmeniä tuhansia opiskelijoita sisältävien oppimisympäristöjen kanssa.
Tuki- ja ylläpitopalvelumme seuraa normaaliin tapaan asiakkaidemme oppimisympäristöjen kapasiteetin riittävyyttä ja toimintavarmuutta koronapandemian ajalla. Lisäksi olemme laatineet toimintamallit ja allokoineet tarvittavat resurssit häiriötilanteiden varalle, jotta asiakkaamme voivat hyvillä mielen harjoittaa opetus- ja koulutustoimintaa oppimisympäristöissämme.
Mikäli sinulla herää kysyttävää oppimisympäristösi kapasiteetin riittävyydestä tai kaipaat apua moodle-pohjaisen oppimisympäristön ylläpidossa niin ota yhteyttä alla olevan painikkeen kautta.