Digitaalista oppimista ei ole – on vain oppimista – kuinka Mediamaisteri vastaa haasteisiin?

Kirjoittanut Petri Virtanen 27.4.2016 11:27:01

itk2016.jpg

Kehitysyhteistyöllä, strategisella kumppanuudella & selkeillä palveluratkaisuilla.

Mediamaisteri esitteli ITK16-messujen workshopissa keskeisimpiä MaisteriLMS:n ominaisuuksia ja palveluitaan unohtamatta kertoa linjauksiaan jatkosuunnitelmien osalta.   

Workshopissa esiteltiin havainnollistavin esimerkein oppimisprosessia tukevan käyttöliittymän hyötyjä, uusien visuaalisten ja pelillisten sovellusten tuomia rikastuksia sekä eri kurssimuotoja, joilla monipuolistetaan verkko-opetusta eri oppimisympäristöissä.  

Yksityiskohtaiset hienoudet eivät kuitenkaan jättäneet kokonaisuuden hahmottamista varjoon. Toimivien ratkaisuiden lähtökohdaksi asetetaan yksilön ja organisaation määritetyt tavoitteet, tarpeet ja resurssit. Ymmärtämällä erilaisia koulutustarpeita ja erilaisia toimintatapoja Mediamaisteri rakentaa palveluratkaisuita, jonka keskiöstä löytyy jatkuvasti kehittyvä ja integroitu järjestelmä.  

Ville Koiviola kiteyttikin workshopin aikana, kuinka oppimislähteiden monimuotoisuus muokkaa oppimisen prosesseja. Järjestelmäsidonnaisuus vähenee samaan aikaan kun järjestelmien monimuotoisuus lisääntyy.  

Yhteistyöverkostojen ja kumppanuuden merkitystä asiakkaiden kanssa painotettiin myös.

Merkittävä esimerkki video- ja mediapalveluiden kehittämisestä on aloitettu yhteistyökuvio ranskalaisen Ubicast Ltd:n kanssa (https://www.ubicast.eu). Ubicastin kanssa toteutettavassa yhteistyössä otetaan käyttöön mm. Moodleen tuotettu plugin, joka mahdollistaa Ubicastin tekniikalla toteutetussa mediapalvelimessa olevien videoiden tuomisen ja muokkaamisen suoraan MaisteriLMS:n kurssien toteutuksessa. Workshopin aikana Jukka Sormunen demonstroi Ubicastin livestreamia ja mukana olleiden palaute oli erittäin positiivista.

Esittelimme myös toisen huomattavan ja ajankohtaisen yhteistyöprojektin. MaisteriLMS:n ja xAPI metodien yhteensulautuminen etenee parhaillaan Puolustusvoimien kanssa. xAPI perustuu käyttäytymisen kokonaisvaltaiseen analysointiin ja oppimisen yksilöllisiin polkuihin, ja sen voi laajentaa eLearning- kontekstista kaikkeen toimintaan ja tekemiseen ja niiden analysointiin.

Meille Maisterilaisille ITK2016 seminaari oli erittäin antoisa tapahtuma. Saimme päivien aikana hyvää palautetta toiminnastamme ja kehitysprosesseistamme. Yhdessä tekeminen on se, jolla saadaan parhaita tuloksia aikaiseksi - siitä iso kiitos kaikille asiakkaillemme, kaikille workshoppiin osallistuneille ja kaikille osastollamme vierailleille, jotka jakoivat ajatuksiaan ja oivalluksiaan kanssamme.

Petri Virtanen

CDO, Mediamaisteri


 

Aiheet: Sisällöntuotanto, Pelillinen oppiminen, verkkokoulutus

Iloa & inspiraatiota

Julkaisemme tällä palstalla ajankohtaisia uutisia verkko-oppimisen maailmasta. Kerromme alan mielenkiintoisista tapahtumista, projekteista ja ihmisistä.

Liity blogimme seuraajaksi:

Viimeisimmät