Osaamisperustainen oppiminen - Futural Skills

Kirjoittanut Mikko Toriseva 7.9.2017 14:24:56
Löydät minut täältä:

Expressions-1-229629-edited.jpg

Osaamisperustainen oppiminen tekee vauhdilla tuloaan suomalaiseen koulutuskenttään. Ammatillisen koulutuksen reformi http://minedu.fi/amisreformi aiheuttaa isoja muutoksia oppilaitoksille. Oppiminen siirtyy enenevässä määrin työpaikoille ja jokaisen opiskelijan opintopolkuja tullaan jatkossa seuraamaan yksilöllisesti. Kaikissa oppimisympäristöissä tapahtuva oppiminen pitää saada rekisteröityä.

Mediamaisteri Oy ja Tawasta OS Technologies tuovat ratkaisun haasteeseen yhdistämällä MaisteriLMS/Moodle-oppimisympäristön Futural Skills osaamisen seurantajärjestelmään. Futural Skills keskittyy erityisesti oppimispolun käytännön työskentelyn seurantaan. MaisteriLMS saa Skills -toiminnallisuudesta lisäosan, jolla opettaja pystyy helposti seuraamaan kunkin opiskelijan yksilöllistä opintopolkua.

Osaamista hankitaan sekä käytännön töissä että Moodlessa/MaisteriLMS:ssä. Kaikki eri ympäristöissä tapahtuva osaaminen tallentuu Futural Skillsiin, jossa sitä ohjataan ja seurataan. Järjestelmä perustuu ePerusteiden mukaisen opintorakenteeseen. Käyttöönoton yhteydessä voidaan myös laatia muokattuja opetussuunnitelmia.

Futural Skills on käytettävissä myös itsenäisenä järjestelmänä ilman MaisteriLMS/Moodle-järjestelmää. Futural Skills tulee jatkossa olemaan osa Mediamaisterin oppimisen ja osaamisen kehittämisen tuoteperhettä. Käyttöönottoprojektit ja tekninen kehitys tapahtuvat Mediamaisterin ja Tawastan välisenä yhteistyönä.

Futural Skills -järjestelmä on ollut pilottikäytössä Tredun autoalan perustutkinnossa vuonna 2016 - 2017 ja viimeistelty tämän pilotoinnin tuottamien kokemusten pohjalta.

Saat Futural Skills -järjestelmästä ja sen integroitavuudesta Moodlen ja MaisteriLMS:n kanssa lisätietoa osallistumalla aihetta käsittelevään maksuttomaan webinaariin:

keskiviikkona 20.9. klo 10:00-10:45 tai
keskiviikkona 27.9. klo 10:00-10:45

Ilmoittaudu tästä!

Topics: Verkkokouluttaminen, lms, osaamisperustainen